• این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 50002211241

 

مقام معظم رهبری:

سیاست پیشرفت علمی پرشتاب , سیاست بنیادی نظام اسلامی

انقلابی سیاسی-اجتماعی یا نابودی به دست خویش در انتظار عربستان سعودی؟

اگر حکومت‌ دیکتاتوری آل سعود اصلاحات را نپذیرد باید منتظر انقلاب سیاسی یا انقلاب اجتماعی و یا تحقق نابودی به دست خویش باشد.


خاورمیانه عربی بعد از گذار از دوران موسوم به بهار عربی حالا در وضعیتی جدید به سر می برد.

اخرین تحول سیاسی-نظامی مربوط به یمن می باشد که موجب تغیبر ماهیت دولت و سیاست داخلی در این کشور گردیده است و در عرصه نظامی نیز میدان پیکار میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی بوده است که نتیجه این میدان نیز یقینا به پیروزی کمیته های مردمی با حمایت محور مقاومت و عقب نشینی ائتلاف عربی-آمریکایی از مرزهای جغرافیایی یمن ختم خواهد شد.

در علم سیاست روایت معتبری وجود دارد که می گوید:

سیاست خارجی،امتداد سیاست داخلی است.

سیاست خارجی عربستان سعودی طی سال ها اخیر نوعی مقاومت را تجربه کرده و تغییر چندانی‌ را تجربه نکرده است؛دلیل این عدم تغییر نیز به ضعف نهاد های مدنی وعدم پاسخگویی دستگاه های قدرت و حکومت به جامعه داخلی باز میگردد که این کشور را درمعرض دو انقلاب داخلی یعنی انقلاب سیاسی یا انقلاب اجتماعی قرار میدهد.

۱-انقلاب سیاسی، درگیری قدرت بین منتقدان خواهان تغییرِ وضع موجود شامل مخالفان و منتقدان عرب از یک طرف، و نیروها حافظ وضع موجود آل سعود و حامیان، منتفعین، و ایالات متحده آمریکا از طرف دیگر.

انقلاب سیاسی در شرایط ویژه‌ای رخ می‌دهد که از یک طرف این دو نیرو نمی‌توانند به‌طور مصالحه‌جویانه به توافق برسند، و از سوی دیگر طرفداران تغییر با بسیج منابع و سازمان‌دهی وسیع مردم به موقعیتی دست می‌یابند که با توسل به قهر می‌توانند حکومت حاکم را که حمایت مردمی، مشروعیت و قدرت سرکوب‌اش را از دست داده، به چالش جدی کشند و نهایتاً با شکست آن ساختار سیاسی قدرت را تغییر دهند. به عبارت دیگر، انقلاب سیاسی زمانی رخ می‌دهد که نیرو‌های تغییریاگروه‌های مخالف رژیم خواست‌هایی را طرح می‌کنند و پیش می‌برند که رژیم حاکم قادر به تأمین آن‌ها نیست، و توان سرکوب این خواست‌ها را نیز ندارد.

۲-انقلاب‌ِ اجتماعی، یا انقلابِ آگاهانه ‌ صحیح‌ترین نوع انقلاب است که علاوه بر ساختار‌های سیاسی، تغییر روابط تولیدی و طبقاتی و گذار از یک شکل‌بندی فرماسیون اجتماعی به شکل‌بندی والاتر را که نهایتاً منجر به رشد و توسعه در محیطی پویا و مردم سالار و تغییر در روابط دیپلماتیک نیز می‌گردد،. این انقلاب در زمان بیشتر اما مبتنی بر جنبش‌های ِ مستقل و خودآگاهِ اکثریت مردم  محقق می‌شود

 انقلاب اجتماعی در عربستان سعودی دربرگیرنده‌ی جنبش‌های اجتماعی گوناگون است. هر جنبش تجلی تلاش مصرانه و سازمان‌یافته‌ی بخش نسبتاً وسیعی از مردم و مخالفان برای ایجاد تغییر است؛ که هر کدام به علل مختلف ضعف‌ها و مفسده‌های گوناگون حاکمیت مستبد شکل گرفته‌است

محمد عذیری  1398/06/16